-10% met code SHOPFELIXFLOS | Levering binnen 3 werkdagen

Hoe elk paar sokken de armste kinderen in India aan onderwijs helpt

Give a man a fish, he'll eat for a day, teach a man to fish, he'll eat for life. Een bekende quote die vaker wordt gebruikt en dus goed past bij Stichting Parvati. Het is dan ook geen verrassing dat hij prominent op de site van Parvati terugkomt.

Dit is het tweede deel in de reeks artikelen over hoe Felix Flos maatschappelijk verantwoordelijk onderneemt.

Grote uitdagingen

‘Hoe kunnen we meer impact maken?’ vroegen wij ons af. Wij houden wel van een uitdaging. Daarom zijn we ook Felix Flos gestart. Het maken van kwaliteitsproducten, zoals onze sokken, is een mooie uitdaging, maar veel andere mensen hebben onvrijwillig veel grotere uitdagingen, zoals het vinden van een baan of zelfs het volgen van basisonderwijs.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

In het eerste deel van deze reeks legden we uit waarom we met Felix Flos bewust kiezen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en welke rol de organisatie MTB Maastricht daarin speelt.

In dit tweede deel bespreken we Stichting Parvati, de tweede organisatie die Felix Flos steunt.

Jamilah Mohuddy

Twee maanden lang deed Jamilah Mohuddy vrijwilligerswerk in Zuid-India. Het was voor haar voldoende om te geloven dat onderwijs het belangrijkste middel is tegen armoede in de wereld. Na haar vrijwilligerswerk richtte ze daarom Stichting Parvati op.

Vakantiegeld

Jamilah heeft een reguliere baan naast haar werk voor de stichting. Een deel van het geld dat ze met deze baan verdient, wordt in Stichting Parvati gestopt. Van haar vakantiegeld maakt ze elk jaar een reis naar India. Zo houdt ze de vinger aan de pols.

Stichting Parvati

Al bijna tien jaar is de stichting nu actief in de meest zuidelijke staat van India, Tamil Nadu. En zet zich daar specifiek in voor kinderen in de armste laag van de bevolking en verbetering van hun onderwijs. Zodat uiteindelijk deze kinderen zichzelf, en hun families, uit de armoede kunnen helpen.

Om de projectleider ter plekke fulltime te laten werken voor de kinderen en de stichting is 8000 roepies, omgerekend €100,- per maand nodig.

Schoolgeld, uniformen, boeken en transport

Om dat te bereiken, koppelt Parvati sponsoren aan individuele kinderen. Van een sponsor wordt gevraagd om €20,- per maand of € 240,- per jaar te doneren. Van dat bedrag wordt het schoolgeld, uniformen, boeken, transport en de bijlessen betaald.

Rapportage aan bestuur

Op het moment van schrijven van dit artikel sponsort Stichting Parvati 14 kinderen en heeft het één part-time projectleider in India. Deze geeft ook de bijlessen, houdt in India alles in de gaten en rapporteert regelmatig aan het bestuur in Nederland.

Sponsoring van kinderen

Ook het inzamelen van kleding, voor kinderen tot en met 2 jaar in de armste laag van de bevolking, is onderdeel van de activiteiten van Parvati. Inzameling gebeurt in Nederland, waarna het per post naar India wordt gestuurd.

Fulltime voor €100,- per maand

De doelstelling voor het komende jaar is om uit te breiden met vijf kinderen. Daarnaast is het de bedoeling om de projectleider fulltime voor de stichting te laten werken. Dat kost 8000 roepies, omgerekend €100,- per maand.

De everyday collectie

Elke dag je eigen stijl!

Updates met schoolresultaten

Veel non-profit organisaties zijn onduidelijk over wat er met donaties gebeurt. Stichting Parvati is daarentegen volledig transparant. Op verzoek kunnen alle betaalbewijzen naar de donateur worden opgestuurd. Deze ontvangt elk schooljaar minimaal drie updates met schoolresultaten en foto’s en soms ook een video erbij.

Wat heeft Felix Flos met Stichting Parvati?

Heel veel. Felix Flos is gestart om Stichting Parvati te ondersteunen en doet dat door een aanzienlijk deel van de winst af te dragen aan Stichting Parvati. Op die manier zorgt elke bestelling van sokken voor meer en beter onderwijs voor kinderen.

Iedereen wint

Daar merk je als klant helemaal niets van. Het beïnvloedt de prijs van onze sokken niet en zo moet dat ook, vinden we. Mooie sokken, van hoge kwaliteit, snel en gemakkelijk thuis bezorgd. Precies zoals je dat gewend bent.

Wij zorgen er, achter de schermen, voor dat met uw bestelling kinderen op een goede manier aan schoolgeld, uniformen, boeken, transport en de bijlessen worden geholpen. Via Stichting Parvati.

Doe goed met uw bestelling

Vul daarom vandaag nog de sokkenla aan met een paar hoogwaardige sokken van Felix Flos of geef een paar cadeau. Bekijk onze herencollectie of de damescollectie en steun zo eenvoudig Stichting Parvati en MTB Maastricht.