10% kassakorting op de gehele collectie! CODE - SHOPFELIXFLOS

Zes redenen waarom iedereen voor Felix Flos kiest

Ritu Ramlal

Mede eigenaar van Felixflos


Deel dit artikel op

08-06-2020 | [Felix Flos]

Wij snappen je wel. Zoveel webshops. Zoveel merken sokken. En hoe belangrijk zijn sokken in een garderobe? Laat ons dat (en meer) bewijzen.

‘Vroeger was alles beter.’ hoor je nog wel eens. Maar vroeger was het helemaal niet beter. Zeker niet als het om sokken gaat!

Bekijk de collectie

 

Sokken zeggen iets over jou

Vroeger hadden sokken een paar onopvallende, saaie kleuren. Vroeger moesten sokken overeenkomen met jouw outfit en de kleur van je schoenen. Nu mag je het helemaal zelf weten en vertelt de keuze voor goede kwaliteit van je sokken alles over wie jij bent of wilt zijn. Sokken zijn veel belangrijker geworden als mode-accessoire.

Sokken worden niet altijd begrepen

Niet dat alle sokken nu persé ineens opvallend, creatief en gek moeten zijn. De klassieke sokken, zoals die van Felix Flos, worden nog altijd door een groot deel van Nederland gedragen. Zeker onder een zakelijke outfit. In het bedrijfsleven wordt het niet altijd gewaardeerd als je met bananen op je sokken onder een strak pak loopt of met Pacman op je stropdas.

Volwaardig onderdeel van je outfit

Sokken zijn tegenwoordig een volwaardig onderdeel van je outfit. En het klassieke pak is lang niet bij elk bedrijf verplicht. Casual chique heeft als stijlrichting behoorlijk terrein gewonnen samen met sneakers. Sokken kunnen dus de hele outfit naar een hoger niveau trekken.

Kwaliteit is vanzelfsprekend

Felix Flos sokken zijn van hoge kwaliteit. Ook hebben ze een uitstekende pasvorm. Maar eerlijk is eerlijk, dat hebben er meer. Dus hoe vind je je weg in alle webshops en hun aanbod? Naast vanzelfsprekende eigenschappen als kwaliteit en een goede pasvorm, helpt het om ook eens te kijken naar andere zaken.

Ritu Ramlal

Mede-eigenaar Felix Flos


Deel dit artikel op

Felix Flos betekent geluksbloem in het Latijn. Wij vinden dat iedereen een kans moet hebben om te 'bloeien'.

Waarom zou je dan bij Felix Flos je sokken bestellen?

Laten we juist dát nu net op een rijtje zetten! Hieronder vind je maar liefst 6 redenen om bij Felix Flos te bestellen. Wil je nog meer weten over Felix Flos zelf? Kijk dan ook even op onze ‘Over Felix Flos’-pagina.

1 – Met elke bestelling help je kinderen in India aan onderwijs

Felix Flos betekent geluksbloem in het Latijn. Wij vinden dat iedereen een kans moet hebben om te ‘bloeien’. Daarom werken we samen met bedrijven en instellingen die ook bij willen dragen aan een betere wereld. Dit levert niet altijd het meeste rendement op, maar wel het beste gevoel.

Zo help je met elke aankoop automatisch kinderen uit de armste lagen van India aan basis- en voortgezet onderwijs. Want onderwijs kan voor ons dan wel vanzelfsprekend zijn. Voor deze kinderen is dat zeker niet het geval. Felix Flos doneert daarom een aanzienlijk deel van haar winst aan Stichting Parvati.

Stichting Parvati werd opgericht na twee maanden vrijwilligerswerk in India, door Jamilah Mohuddy. Het vrijwilligerswerk deed haar inzien dat onderwijs het belangrijkste middel is tegen armoede in de wereld. Inmiddels is de stichting nu bijna 10 jaar actief in de meest zuidelijke staat van India, Tamil Nadu. Ze zet zich daar specifiek in voor kinderen in de armste laag van de bevolking en verbetering van hun onderwijs. Zodat uiteindelijk deze kinderen zichzelf, en hun families, uit de armoede kunnen helpen.

Lees daar meer over in de blogpost over deze bijzondere Nederlandse stichting.

2 – Klassiek design met hoogwaardige kwaliteit

Uiterlijk kun je zien maar, wat je onthoudt, is iemands karakter. Echte schoonheid komt van binnen. En dat geldt ook voor de sokken van Felix Flos. Van buiten zie je klasse maar, de werkelijke kwaliteit voel je als je de sokken aantrekt en draagt. En daar besteden we veel zorg en aandacht aan.

Tegenwoordig worden veel sokken in massa geproduceerd en gaat het vooral over kwantiteit. Felix Flos vindt dat kwaliteit zichzelf terugbetaalt, omdat goede kwaliteit automatisch minder verspilling en meer duurzaamheid betekent.

3 – Met elke bestelling help je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan zinvol werk

Felix Flos gelooft in de kracht van eerlijk delen. Niet alleen door hoge kwaliteit sokken aan te bieden. Maar ook door het creëren van zinvolle banen. Felix Flos schakelt daarom de organisatie MTB Maastricht in voor het verpakken en distribueren van haar sokken.

Bij MTB komen de talenten en mogelijkheden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, optimaal tot hun recht. Er wordt ruimte en ondersteuning geboden om hun talenten werkend te ontdekken en verder te ontwikkelen. Zo biedt ze tegelijkertijd toegevoegde waarde voor andere bedrijven die hiermee invulling geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, zoals Felix Flos.

Met elke bestelling worden zo mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan zinvol werk en een passende leeromgeving geholpen. Lees er meer over in deze blogpost over MTB Maastricht.

De Everyday collectie.

Elke dag je eigen stijl!

Felix Flos Everyday

4 - Kwaliteit hoeft niet meer te kosten

We doen er bij Felix Flos alles aan om hoge kwaliteit ook betaalbaar te houden. Gemiddeld betaal je in Nederland voor één paar sokken €15,-. Die prijs houden wij ook als richtlijn. Waarbij we, zoals eerder gezegd, een aanzienlijk deel van de winst weer doneren aan goede doelen en voor de verpakking en distributie bewust kiezen voor ongebruikelijke partijen.

Als klant merk je daar gelukkig helemaal niets van. Zo moet dat ook, vinden we. Mooie sokken van hoge kwaliteit, snel en gemakkelijk thuis bezorgd. Precies zoals je dat gewend bent. Wij zorgen er, achter de schermen, voor dat met uw bestelling kinderen op een goede manier aan basisscholing worden geholpen, en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan uitdagend werk en leeromgeving.

5 – De luxe Felix Flos verpakkingen maken de sokken een uitstekend cadeau

Ook altijd op zoek naar originele cadeautips? Waarschijnlijk denk je dan niet direct aan sokken. Totdat je de luxe verpakkingen van Felix Flos hebt gezien. Behalve een goed product maken we graag van de bestelling én het ontvangen van de sokken een mooie beleving. Een luxe verpakking is bij Felix Flos standaard en dat maakt elke bestelling een feestje.

6 – Felix Flos is een Nederlands merk.

Globalisering is een veelgehoorde term tegenwoordig. Niet gek als je letterlijk je sokken overal in de wereld kunt bestellen.  Toch heeft dat gemak ook een keerzijde. Bijvoorbeeld het wegtrekken van werkgelegenheid. Vaak naar landen met het laagste inkomen en slechte arbeidsomstandigheden. Of dat grootschalig wereldwijd transport het milieu vervuilt.

Ook is het niet voor niets dat Nederlandse producten een imago van ‘degelijkheid’ en kwaliteit hebben. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ is een typisch Nederlandse uitspraak. ‘Gewoon goed’, degelijkheid en kwaliteit zijn ingebakken in de Nederlandse cultuur. En laten dat nu net typische eigenschappen van Felix Flos zijn. Bestel daarom je sokken bij het Nederlandse merk Felix Flos.

Nog even op een rijtje

Sokken zijn allang niet meer het sluitstuk van je outfit! Je kunt ze juist gebruiken om iets over jezelf te vertellen. Felix Flos biedt klassiekere sokken, waarbij de hoge kwaliteit vanzelfsprekend is. Die klasse is duidelijk zichtbaar, maar voel je vooral als je de sokken aantrekt en draagt.

Hoe vind je je weg in alle webshops en hun aanbod? Felix Flos biedt meer dan alleen goede kwaliteit en pasvorm.

Daarom zetten we zes redenen op een rij waarom Felix Flos anders is.

  1. Met elke bestelling help je kinderen in India aan onderwijs
  2. Felix Flos staat voor klassiek design van hoge kwaliteit
  3. Met elke bestelling help je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan zinvol werk
  4. Felix Flos sokken koop je voor een goede prijs
  5. De luxe Felix Flos verpakkingen maken de sokken een uitstekend cadeau
  6. Felix Flos is Nederlands

Nog geen bestelling geplaatst?

Vul dan vandaag nog de sokkenla aan met een paar hoogwaardige sokken van Felix Flos! Bekijk onze collectie hier. En steun zo eenvoudig en gemakkelijk Stichting Parvati en MTB Maastricht.

Misschien vind je dit ook interessant

Wat je moet weten over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Felix Flos

Bekijk

Hoe elk paar sokken de armste kinderen in India aan onderwijs helpt

Bekijk